Viață la muchie de teleobiectiv

A devenit zilele acestea extrem de cunoscută imaginea postată pe toate rețelele de socializare cu un copil din Siria care atunci când îi este făcută o fotografie cu o cameră foto cu teleobiectiv crede că asupra lui este îndreptată o armă și ridică mânuțele în aer, în semn de predare. O realitate cruntă, pe care nici un copil nu ar trebui să o cunoască. E un paradox aproape de neconceput între vârsta copilului (4 ani) și cunoașterea instinctului de resemnare în fața unei amenințări cu o armă.

646x404

La această vârstă, majoritatea copiilor din lumea întreagă nici nu știu cum arată o armă adevărată: le cunosc doar pe cele din jucărie. Cât de mari poti fi ravagiile pe care războiul civil şi organizaţia teroristă Stat Islamic le-au făcut în ţară. Crescând în Occident, pentru noi este de neimaginat un asemenea scenariu. Chipul acesta de copil care își podidește plânsul în bariera fragilă a buzelor provoacă oricăriu privitor o revoltă interioară de neputință în fața unui astfel de fenomen violent.

Iubim inocența oricărui copil care spune lucruri amuzante, din naivitate: dar ce ne cutreieră gândul și inima la imaginea unui copil care stă resemnat în fața unei presupuse morți? Ne liniștește gândul că suntem prea departe de acel loc al terorii, deci suntem în siguranță?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s